Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:55 | August 14, 2018

QUICK NUT/SEED MIX-MUESLI

God morgon babes! <3 Jag har precis ätit en smoothie-bowl med det ovan som topping. :-) Jag gjorde en ny nöt/frö-mix igår, jag brukar göra en sån och det håller i ca 1-2 veckor för mig. Superenkelt, går snabbt och man kan göra det precis som man vill. Jag använde mig av ingredienserna ovan!

//Good morning babes! <3 I just had a smoothie bowl with the above as topping. :-) I made a new nut/seed-mix yesterday, I usually make one and I eat it in 1-2 weeks. Super simple, goes quickly and you can make it however you want. I used the ingredients above!

Jag använder kokos-chips, chiafrön, dadlar, pumpafrön, mandlar (rostade, så god smak!), mixade naturella nötter, linfrön och torkade aprikoser. Allt jag hade hemma helt enkelt, haha! Man kan ha i precis vad man vill.

//I use coconut chips, chia seeds, dates, pumpkin seeds, almonds (roasted, such a nice flavour!), mixed natural nuts, linsseeds and dried apricots. Everything I had at home, haha! You can add anything you want.

Jag tar en stekpanna och torrsteker nötter och frön som inte är rostade, skär upp nötterna innan och medans det ligger i pannan skär jag upp nötterna som redan är rostade.

//I take a pan and then fry the nuts and seeds that are not roasted yet, I cut the nuts in pretty small pieces before I put them in and then the same with the roasted nuts.

Efter typ 4 minuter slänger jag i resten, och även kokos och linfrön/chiafrön (vill inte steka dom för länge), och låter det gotta sig på svag värme i någon minut. Skär upp dadlar och aprikoser i små bitar, dom ska nämligen inte stekas.

//After about 4 minutes I add the rest, also coconut and linsseed/chia seeds (don’t want to fry them for too long), and then I let it all come together on a low temperature for a minute or so. Slice the dates and apricots in small pieces, you should not put them in the pan.

Häll upp mixen i en behållare du vill ha den i och låt den svalna. Jag häller i aprikoser och dadlar när den har svalnat, annars blir dom bitarna hårda = inte så gott.

//Put the mix in a jar you want to have it in and let it cool. I add apricots and dates when it’s cold, otherwise they will turn hard = not so good.

När allt är mixat och klart är det redo att serveras! :-) Jag äter den till allt, på smoothie bowlen, på gröten eller i yoghurten. Jag har hittat en soygurt här i Marbella som är så god, så brukar äta den alt en havregurt från svenskaffären (oatly). Perfekta eftermiddags-snackset. Mumma! Jag gillar att man kan lägga i allt man gillar, och jag gillar också att äta något jag gjort själv så jag vet vad som är i. Inte massa onödiga tillsatser och socker osv. :-) Hoppas ni provar och gillar det! PUSS <3

//When everything is mixed and done it’s ready to be served! :-) I eat it with everything, on the smoothie bowl, on my oatmeal or in my yoghurt. I’ve found a nice soygurt here in Marbella and it’s so tasty, so I usually eat that or an oat yoghurt from the swedish store (oatly). The perfect afternoon snack. Yum! I like that you can add anything you like, and I also like to eat something I’ve made myself so I know what’s in it. Not a lot of unnecessary additives and sugar etc. :-) Hope you’ll try it and like it! HUGS <3


14 kommentarer15 kommentarer om “QUICK NUT/SEED MIX-MUESLI”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Your recipes are so good! Thank you for sharing with us :)
  Have a wonderful day!
  Much love xx
  http://www.lienasnow.com

  Reply
 • Ååh ser godt ut, yum! Hater at jeg er allergisk mot typ 90% av de tingene..

  Reply
 • Åh bästa grejen, gör alltid det själv!! SÅ enkelt, gott och älskar att man kan variera så mycket! Hoppas få se mer inom denna kategori här i bloggen framöver då jag själv älskar det hihi<3

  Reply
 • Ser SÅ gott och fräscht ut! Måste testa någon gång! <3
  https://nouw.com/filippaml

  Reply
 • Looks super healthy and yummy!

  http://carmelatte.co

  Reply
 • mmhh looks good! Great idea for a crunchy bowl topping.
  xoxo from Munich
  Emilie
  LA MODE ET MOI

  Reply
 • Mer sånt här! Älskar det. Jag och min syster driver FOODGEEKZ under namnet FOODGEEKZSISTERS på instagram. Kolla gärna in det! Massa kramar 💕

  Reply
 • Ser veldig godt ut! Dette må jeg prøve<3

  Reply
 • This looks very tasy! X
  http://www.thoughtsinstyle.com/

  Reply
 • Äter du laktosfria produkter också som kvarg keso yoghurt?

  Reply
 • Inte nu då jag äter plant based, så havreyoghurt och sojayoghurt osv. :-) Xx

  Reply
 • Yasss, that looks so good! Need to try this. <3 Thanks for sharing the recipe!
  Love, Sandra / http://shineoffashion.com
  https://www.instagram.com/sandraslusna/

  Reply
 • Hej!

  Kul att du börjat äta mer plantbaserat och älskar att du har sånt intresse för miljön, det här kommer alltså med största vänlighet: soja är faktiskt inte jättebra för miljön, det skövlas otroligt mycket regnskog för att det ska kunna odlas. Satsa på havreprodukter!! Alternativt var noga med att köpa sojaprodukter som inte är producerade med soja från Amazonas t.ex :)

  Reply
 • Försöker alltid köpa havreprodukter, men man ska tänka på att Sverige ligger lite före där så jag måste åka till svenska mataffären för att kunna köpa havreyoghurt osv. :-) Men jag försöker, man får ta det i en lugn takt så man inte går av på mitten för att man försöker göra allt på samma gång. ;-) Men – tack för tips!! Kram!

  Reply