COCONUT PEANUT COOKIES

A super simple recipe that tastes amazing – vegan coconut/peanut cookies (almost like snickers!). 

God morgon hjärtan! Hoppas ni fortfarande njuter av jul. :-) Jag berättade ju att jag bakade inför julafton och att jag skulle återkomma om det smakade gott, och det gjorde det haha! Ett väldigt enkelt recept som smakade riktigt bra, man kunde inte sluta äta… Jag hittade receptet HÄR! Jag tänkte att jag skulle skriva det här också om det är lättare. Du behöver (för den här mängden, det blev inte så mycket men räckte till oss):

Till botten:
3 dl finriven kokos
12 färska dadlar (urkärnade)
1 dl jordnötssmör

Till topping:
1 dl kokosolja
3 msk kakao
1 dl havregrädde
(Stevia-droppar med vaniljsmak om man vill, jag hade inte i det)

Finhacka dadlarna, blanda ihop med jordnötssmör och kokos tills det är en kletig deg. Tryck ut degen i en inplastad form och ställ in i frysen en stund.
Blanda ihop kakao och havregrädde, tillsätt sedan kokosoljan och vispa ihop det noggrant. Ta ut “degen” och häll över chokladblandningen, ställ tillbaka i frysen igen tills det har stelnat. KLART! Jag lät kakorna ligga i frysen och tog ut dom en stund innan servering, det var gott när dom var lite kalla men det är en smaksak. :-) Jag skar upp kakorna när jag hade tagit ut det ur frysen men hade jag gjort det igen hade jag nog skurit upp det innan jag stoppade det i frysen med chokladen på. ;-) Prova om ni är hemma och inte har något att göra, PUSS <3

//Good morning loves! I hope you’re still enjoying Christmas. :-) I told you guys that I did some baking before Christmas Eve and that I would get back to you if they were good enough, and they were haha! A very simple recipe that tasted really good, you couldn’t stop eating them… I found the recipe HERE! I thought I would write it here as well if that’s easier. You need (for this amount, not that much but it was enough for us): 

For the base:
3 dl coconut flakes
12 fresh dates (without the seed)
1 dl peanut butter

To the topping:
1 dl coconut oil
3 tbs cacao
1 dl oat cream
(Stevia drops with vanilla flavor if you want, I didn’t use it)

Cut the dates in small pieces, mix it with peanut butter and coconut flakes until it’s a dough. Put the dough and push it out in a baking form with plastic and put it in the freezer for a while.
Mix cacao with oat cream, add the coconut oil and mix until it’s smooth. Take the “dough” out and pour the chocolate over it, put it back in the freezer until it’s set. DONE! I let the cookies be in the freezer and I took them out a few minutes before serving, it was good when they were a bit cold but that you decide whatever you like. I cut the cookies when I took it out from the freezer but if I would do it again I would cut them before I put them in the freezer with the chocolate topping. ;-) Try it if you’re at home and don’t have anything to do, HUGS <3

13 reaktioner på “COCONUT PEANUT COOKIES”

Leave a Reply

Your email address will not be published.