PREGNANCY WEEK 6-17

Hej hjärtan! <3 Hoppas ni har en fin helg. När jag fick reda på att vi väntade barn så började jag skriva ner hur jag mådde för varje vecka som gick. Jag har ju varit världens sämsta på att fota magen, men det är dels för att det typ inte hänt så mycket. Nu har den preecis börjat synas lite så när jag ska skriva den här veckans uppdatering kommer jag fota en riktig bild. Jag vill fota en bild i samma vinkel/samma kläder varje vecka from nu så jag kan se utvecklingen. Kommer bli så häftigt! :-) Först dyker vi in i första veckorna fram tills idag! Jag ville läsa massa uppdateringar hur folk mådde för varje vecka som gick i början, så jag tänkte sammanfatta det här! Enjoy! :-)

//Hey loves! <3 Hope you’re having a great weekend. When I found out I was pregnant I started to write down how I was feeling every week. I’ve been the worst ever at taking photos of the belly, but it’s partly because not a lot has happened. Now it finaally started showing a bit so when I’m gonna write this weeks update I will take a proper photo. I want to take photos in the same angle/same clothes every week from now so I can see the change. Will be so cool! :-) First let’s dig in to the first few weeks until today! I wanted to read lots of these updates from people how they were feeling every week in the beginning, so I thought I would summarize it here! Enjoy! :-)

A few days after we found out! :-) Pretty good b-day gift. <3

Week 6-7

Bebis status: Bebisen kallas embryo den här tiden, och är ca 4-8 mm lång i vecka 7. Utvecklas och växer snabbt!

Min status: Jag mår bra men är väldigt trött och vääldigt hungrig. I mina anteckningar från dessa veckor står det i princip trött, hungrig och känner mig svullen. ;-) Dessa veckor funderade jag en hel del, om det verkligen var sant att jag var gravid och att jag ville gå och kolla upp det så jag kunde tro på det.

Cravings: Mjukt bröd med ost. Helst rostat bröd! Ville i princip bara äta polarkaka (finns som tur är i Monaco, haha) men åt riktig mat då Jon också var hemma. Det slank ner en del mackor däremot, haha!

Baby’s status: The baby is called embryo these weeks, and is around 4-8 mm in week 7. Grows quickly!

My status: I feel good but very tired and veery hungry. In my notes from these weeks I mostly wrote tired, hungry and that I felt swollen. ;-) These weeks I was thinking a lot, if it really was true that I was pregnant and that I wanted to go for a check up to see it so I could believe it. 

Cravings: Bread with cheese. Preferably toast! I almost only wanted to eat polar bread (swedish bread that they luckily have in Monaco, haha) but I ate real food since Jon was at home too. I ate a lot of toast too though, haha!

Week 8

Bebis status: Bebisen är ca 1 cm lång och ögon, öron och näsborrar har bildats (hur galet!?).

Min status: Jag mår som vanligt fast typ bättre, nästan mer energi än vanligt? Min hy började reagera och jag fick knotter i pannan och på kinderna, plus lite finnar på hakan. Vi fick äntligen se lilla bebisen och det var på riktigt det häftigaste jag upplevt. Kändes så overkligt men verkligt på samma gång. Svårt att förklara. När vi fick se och höra det lilla hjärtat som slog så blev jag så glad! <3

Cravings: Mackor, mackor och ännu mera mackor. Började också bli sugen på mat man åt när man var liten, typ potatisbullar och fiskbullar… Haha!

Baby’s status: The baby is around 1 cm and eyes, ears and nostrils are in place (how crazy!?). 

My status: I feel like normal but almost better, would say I had more energy than normal? My skin started to react and I got mini dots in my forehead and on my cheeks, plus some pimples on my chin. We finally got to see the baby and it was the coolest thing I’ve ever experienced. It felt so unreal but real at the same time. Hard to explain. When we got to see and hear the little heartbeat I got so happy! <3

Cravings: Bread, bread and more bread. I also felt like eating things I ate as a child, like potato buns and fish buns (swedish dishes)… Haha!

Week 9

Bebis status: Bebis är ca 1,5 cm och rör sig nu försiktigt och tränar sina muskler. Den här tiden utvecklas könsorganen också!

Min status: Jag mår toppen och är väldigt träningssugen, känner att jag måste träna då min kropp skriker efter det. Brösten är väldigt ömma den här tiden och växer otroligt mycket otroligt snabbt… Sover oroligt vilket jag aldrig brukar göra!

Cravings: Fortfarande bröd men hoppas det försvinner snart, borde ju ha tröttnat på det nu. Även sugen på vanlijyoghurt med granola. <3

Baby’s status: The baby is 1,5 cm and moves around to train it’s muscles. This time the genitals are developed too!

My status: I feel great and I feel like training, I feel like I have to because my body is screaming for it. My boobs are very sore this time and they’re growing a lot and fast… I sleep pretty bad which I usually never do!

Cravings: Still bread but hopefully it will disappear soon, I should’ve started to get tired of it now. I also feel like vanilla yoghurt with granola. <3

Week 10

Bebis status: Nu kallas den inte för embryo längre utan för foster (yeey!). Bebis är ca 2,5 cm! Man kan nu ana fingrar och tår, och tandanlag har bildats.

Min status: Ömma bröst och dålig hy, annars känner jag inte av det alls… Orkade åka skidor och gå upp för ett berg i 2,5 timme så vi kan ju lugnt säga att jag mår som vanligt. ;-) Vaknar flera gånger per natt och går upp tidigt.

Cravings: Yoghurt och granola! <3

Baby’s status: Now it’s not called an embryo anymore but a baby (yeey!). The baby is now 2,5 cm! You can start to see fingers and toes, and where the teeth are going to be are starting to develop. 

My status: Sore boobs and pretty bad skin, other wise I can’t feel it at all… I had energy to ski and to climb a mountain for 2,5 hours so we can easily say that I feel like normal. ;-) I wake up several times per night and wake up early.

Cravings: Yoghurt and granola! <3

Week 11

Bebis status: Cirka 3 cm lång och huvudet är väldigt stort i jämförelse med resten av kroppen. Bebisen kan nu gäspa, suga och svälja. <3

Min status: Ja det blir ju tråkigt att läsa kanske men mår bra som vanligt och är sugen på att träna, haha! Märker för första gången av hur lätt jag blir anfådd! Extra hungrig den här perioden.

Cravings: Sötpotatispommes med majonäs. <3 Vet dock inte om det är pga graviditet, jag är nästan alltid sugen på det hehe.

Baby’s status: Around 3 cm and the head is very big compared to the rest of the body. The baby can now jawn, suck and swallow. <3

My status: This might be boring to read but I feel good as usual and feel like working out, haha! I do notice for the first time that I easily loose my breath when walking/working out! Extra hungry this period. 

Cravings: Sweet potatoes with mayo, <3 Not sure if it’s because of pregnancy though, I always want that hehe. 

(Still can’t really see anything… I take photos and hope for it haha.)

Week 12

Bebis status: Bebisen är nu 4 cm och ser mer och mer ut som en människa. Bebis kan nu le och suga på tummen, hur gulligt?

Min status: Känner knappt av brösten längre och är lite orolig för ultraljudet nästa vecka eftersom jag känner noll symptom. Min syster berättade om spökveckor så antar att det är där jag är nu. Mår super men är mer hungrig än vanligt på morgonen och är känslig med mattimmar för att inte få en energi-dip. Känner lite växtvärk i magen på sidorna, ibland hugger det till lite vilket är obehagligt.

Cravings: Frukt! Gröna äpplen och päron.

Baby’s status: The baby is now 4 cm and looks more and more like a human being. Baby can now smile and suck on it’s thumb, how cute?

My status: I barely feel my boobs anymore and I’m a bit worried for the ultrasound next week since I have zero symptoms. My sister told me about “ghost weeks” so I guess that’s where I am now. I feel great but I’m more hungry than usual in the morning and I’m sensitive when it comes to food hours to not get an energy dip. I feel some growing pain in my stomach on the sides, sometimes I feel a quick pain which is a bit scary. 

Cravings: Fruit! Green apples and pears. 

Week 13

Bebis status: Ca 5,5 cm från huvud till rumpa. Vi såg bebis hoppa runt där inne och gömma sig med händerna framför ansiktet nästan hela tiden. <3 Kamerablyg, haha!

Min status: Känns typ onödigt att skriva hur jag mår, nu mår jag verkligen som vanligt och noll symptom. Känns som jag gått upp några kilo så ska väga mig nästa vecka så jag har lite koll. Kul att se vad vågen kommer sluta på om några månader, haha! Känner mig svullen men annars som vanligt. :-)

Cravings: Faktiskt ingenting, äter allt och försöker äta så hälsosamt jag kan så bebis får så mycket nyttigheter som möjligt. <3

Baby’s status: Around 5,5 cm from head to butt. We saw the baby jump around in there and hide with the hands in front of the face all the time. <3 Camera shy, haha!

My status: Almost feels unnecessary to write how I feel, now I truly feel like normal and zero symptoms. Feels like I’ve gained a few kilos so I will weigh myself next week so I can keep track. It will be fun to see what the weight will end up on in a few months, haha! I feel swollen but other than that normal. :-)

Cravings: Nothing actually, I eat everything and I try to eat as healthy as possible so the baby gets as much nutrients as possible. <3

Week 14-15
Weight: + 3 kg

Bebis status: Bebis är 8 cm och håret börjar växa. Har bebis anlag för mörkt hår börjar pigmentet produceras, det blir spännande att se vad vår bebis får för färg på håret. Jag tror en blondie. :-)

Min status: Mår bra, tuttarna är typ dubbel size dock och midjan har nästan försvinnit? Känner mig annars pigg och fräsch och typ bättre än när jag inte är gravid, vilket känns konstigt. Klagar inte däremot, är så tacksam för det! :-)

Cravings: Äggmackor, haha! Mår illa när jag tänker på sötsaker och choklad vilket är lite konstigt…

Baby’s status: The baby is 8 cm and the hair starts to grow. If the baby will get dark hair the pigment starts to produce, it will be interesting to see what color our baby gets on the hair. I think it is a blondie. :-)

My status: I feel good, my boobs are twice the size though and my waist has almost disappeared? Other than that I feel energized and fresh and almost better than when I’m not pregnant, which feels weird. I’m not complaining though, I’m so thankful for it! :-)

Cravings: Egg sandwich, haha! I feel sick when I think about sweets and chocolate which is a bit weird… 

Week 16
Weight: + 3,5 kg

Bebis status: Nu mäts bebis mellan huvud och fot, så bebis är ca 14 cm lång. Nu är bebis väldigt aktiv, och underhudsfettet börjar bildas och även naglar.

Min status: Kolla bara tuttarna på bilden ovan så förstår ni, undrar vart detta ska sluta haha! Undrar om dom faktiskt kan sprängas… ;-) Jag är så sugen på att köra styrketräning, vill lyfta tungt men kör lugnt då det typ känns som jag inte borde köra så tungt. Vet inte varför min kropp skriker efter tung träning, haha! VI FICK REDA PÅ KÖNET denna vecka, omg omg omg. <3 <3 <3

Cravings: Konstigtast so far, en Sibylla-hamburgare… Jag har inte varit sugen på kött på flera år, och kommer inte äta det heller. Jag fick provsvar som sa att mina järnvärden var lite låga så nu har jag köpt järntillskott, gissar att det var därför jag var sugen på kött. ;-) Fun fact – min mamma och syster hade cravings på hamburgare under deras graviditeter. ;-)

Baby’s status: Now the baby gets measured between head and food, so the baby is now 14 cm long. The baby is very active, and the subcutaneous fat is developing and also the nails. 

My status: Just look at my boobs in the picture above and you’ll understand, I wonder where this will end haha! I wonder if they actually can explode… ;-) I feel like doing weight training, I want to lift heavy but I go slow since it feels like I shouldn’t train that hard. I don’t know why my body is screaming for heavy training, haha! WE GOT TO KNOW THE GENDER this week, omg omg omg. <3 <3 <3

Cravings: The weirdest so far, a hamburger… I haven’t felt like eating meat in several years, and I won’t eat it either. I got test results back that said that my iron levels were a bit low so I’ve bought iron supplements, guess that’s why I was craving meat. ;-) Fun fact – my mom and sister craved hamburgers when they were pregnant. ;-)

(Belly after breakfast, starting to get a biit swollen but now I have to take a photo after dinner so you can see the difference haha)

Week 17
Days left: 165 days
Weight: + 4 kg

Bebis status: Bebis är 16 cm lång nu och väger 90 g i början och ca 120 g i slutet av veckan. <3 Barnet kan nu reagera på ljud och alla fingrar och tår har fått naglar. <3 <3

Min status: Kan ni gissa? :-)) Mår bra, haha! Är dock kissnödig hela tiden. Riktigt störigt. Vi har ÄNTLIGEN gått ut med nyheten och det känns helt fantastiskt! Magen syns knappt på morgonen men när jag ska sova är den större, väldigt mysigt. <3

Cravings: Nektariner, vill äta minst 2-4 om dagen. Även stuvade makaroner, vilket jag inte ätit än men måste laga snarast haha!

Baby’s status: The baby is now 16 cm long and weighs 90 g in the beginning and 120 g in the end of the week. <3 The baby can now react on sounds and the fingers and toes now have nails. <3 <3 

My status: Can you guess? :-)) I feel good, haha! I need to pee all the time though. Pretty annoying. We FINALLY released the news and it feels amazing! You can barely see the stomach in the morning but when I’m going to bed it’s bigger, super cozy. <3

Cravings: Nectarine, I want to eat 2-4 a day. Also stewed macaronis, which I haven’t had yet but I have to make it asap haha!  

________________________________________________________________________________________________

WOW, det här inlägget tog typ 2 h att göra haha! Hoppas ni gillar det. :-) Nu är jag i vecka 18 så en ny veckouppdatering kommer senare i veckan. Massa massa kärlek till er från mig och bebisen. <3

//Wow, this post took me like 2 hours to make haha! Hope you like it. :-) Now I’m in week 18 so a new week update will come online later this week. Lots and lots of love to you from me and the baby. <3

39 reaktioner på “PREGNANCY WEEK 6-17”

 • Angie says:

  Så kul att läsa! :) ser fram emot att följa med under graviditeten :)

 • Syster says:

  Wiho! Älskar dom här uppdateringarna! Då kan jag hänga med här ifrån ❤️ Saknar dig mega. PUSS världens finaste!

 • Johanna says:

  Så himla roligt att läsa! Dina ”cravings” låter exakt som
  mina. Har varit sugen på mat från barndomen (husmanskost) frukt och speciellt gröna äpplen. Dock också glass nu på senaste tiden haha. Har också mått bra hela tiden och är nu i vecka 25. Snart får jag träffa min lilla pojke <3

 • Försenade...? says:

  Kommer det vloggar från er båda på söndag, som vanligt?

 • Cynthia says:

  Great post. Thanks for sharing Janni! Love all the pics.

 • Alexandra says:

  JOn – JAnni, therefore suggesting:

  If a BOY – If a GIRL:
  Josef, Joshua eller Josh – Josephine
  Joel – Joylene, Jolie or Joyce
  Jonas – Johnna
  Jonathan – Jolina
  Johan –Johanna , Joana
  Joakim – Joelle
  José- Jozlyn
  Joel – Joyelle
  Jorg(e) – Jorgina
  Jacques, Jack – JACQUELIN or Jaclyn
  Jason – JASMIN or Jacintha.
  Jan – Janah, Janicia, Janique, Janicka eller Janet, Jane, Janette or Janine.
  James , Jamie – Jamilia
  Jacob – Jacenia, Jacinta or Jacey.
  Jordan – Jayden

  The baby should at least be given 2-3 names, pls.

 • Linn says:

  så fin du är !!
  måste dock säga att det känns som en kopia av Kenzas uppdateringar, verkligen rakt av. Kan det kanske vara så att efter just Kenza gick ut med nyheten att hon var gravid, så har du känt att du också vill/borde…? Du får ursäkta mig om jag är helt ute och cyklar nu, men jag får känslan att du känner lite “konkurrens” med henne och när hon blev gravid fick hon galet mycket likes på sina bilder och du kände dig nog.. som att du stod och stampade.

  som sagt – jag kan ha heeeelt fel men det är en feeling jag fått.

  • janni says:

   Tack fina! <3 Haha, om du tror att jag skulle ändra hela mig liv och bli med barn för att jag kände "konkurrens" i jobbet så vet jag inte vad du tror om mig. ;-) Jag är SÅ glad för hennes skull och hennes lilla bebis! <3 Jag känner noll konkurrens med någon i branschen och har alltid pushat för alla jag tycker är duktiga. :-) Ang graviduppdateringarna så finns det inte så många sätt att göra det på, jag tog dock listan av min syster! :-) Kram!

 • Malin says:

  Så roligt att läsa Janni!
  Jag är i v.21 och har BF den 1 november (väntar en liten pojke 😍)
  Allt du skriver känns som du tagit från mig. Har mått superbra sen start, förutom tröttheten. Och nästan allt du skrev att du är sugen på har jag varit sugen på. Har tryckt i mig nektariner och gröna äpplen. Samt lagat potatisbullar och stuvande makaroner, flera gånger. Så det var riktigt kul att läsa om hur du mår för det är så likt mig!
  Vill önska dig all lycka till 💗💗

  • janni says:

   Men vad sjukt, hahaha! Jag får laga lite stuvade makaroner i veckan helt enkelt. ;-) Stor kram och stooort lycka till med allt! <3

 • Matilda says:

  Tänkte precis innan sista meningen: Vilket ambitiöst inlägg, måste ha tagit lång tid att skriva. Intresssant och kul att läsa, uppskattas och ser fram emot kommande gravid-uppdateringar. :)

  • janni says:

   Haha jaa det var lite ambitiöst, men nu är jag up to date så resten kommer bli lättare. ;-) KRAM!

 • Stéphanie says:

  Grattis! Jag mådde också illa av sötsaker och choklad i synnerhet under graviditeten. Var också ofta sugen på kött :) Jag gissar på att du har en pojke i magen, det hade jag :)
  Hoppas att du får må bra fortsättningsvis också ❤️

 • AA says:

  Låter exakt som mina veckor och alla cravings haha. Blev med sugen på mat man åt när man var liten och massa kött vilket visade sig att mina järnnivåer också var låga men blev bra så fort jag fick tabletter:)

  Att du mår kommer troligen hålla med dig hela vägen. Jag mådde lika bra som du och jag är på BF nu och mår fortfarande kanon (förutom lite trötthet då så här innan det är dags)

  Lycka till<3

  • janni says:

   Ja mitt köttsug börjar redan försvinna efter någon vecka med järntillskott! :-) LYCKA TILL fina!! <3

 • Sophie B says:

  Så kul att läsa😍
  Jag mådde också bra hela graviditeten, men hade cocktailtomater som cravings och blåbärssoppa på kvällen! Klarade inte av doften av grillat😂 och hatade sötsaker🤢
  Och nu har jag en dotter som bara är 2 månader yngre än M’s lilla Valle.

  Stort stort grattis till er❤️ Häftig resa ni har framför er och då har det bästa kvar!🙌🏻
  Kramar till er💞

 • Ahhhh!! So cute! I hope you will have a great pregnancy and enjoy every single moment! Congratulations to you both!! 💕

 • Carro says:

  Grattis! Vad roligt.
  Låter precis som mina cravings.
  Vräkte i mig mackor och frukt. Kunde inte äta choklad eller godis som jag annars älskar.
  I april kom vår dotter, så tippar på att ni får en liten tjej ni också :)

 • Anonymous says:

  Congratsssss on the big news!!!
  You are going to be awsome parents.
  I know that’s a pretty random question for this post but what is your favourite nail polish shade and from which brand…. if you can tell me a few of your must haves nail polishes <3

  • janni says:

   Oh I use so many different ones, I don’t have a favorite… I always have one coral red, one light pink and one see through at home! Xx

 • Naghmeh says:

  This is so fun to read even though i’m not pregnant. Just so interesting. It’s so great that you haven’t had any symptoms!
  Naghmeh

 • Amira says:

  one of your most asked question was (besides whats your height) how much do you weigh. you always said you have no idea because you dont care. :) (which is a healthy attidue) But In Week 13 you wrote you havent weight yourself but in week 14-15 you wrote +3 kilo after weighing yourself. how can you know that you got up in weight/what your weight was before when you never weigh yourself?
  and now that you know maybe you can finally answer the question :D haha

  • janni says:

   Haha, not sure why the weight is so interesting to people? It’s SO different for everyone so if you want to know it to compare it’s useless and something you shouldn’t do. :-) I decided to weigh myself when I found out I was pregnant so I have that as my “start weight”, but then I forgot to weigh myself for a few weeks. I guess I’m not used to it and to be honest I don’t care too much haha! I will not share my weight because I don’t see the point of sharing it! Xx

 • Bella says:

  Älskar sådana här inlägg! Vore så kul om du skrev ett inlägg med dina planer för veckan :) <3

 • Netti Starby says:

  Vad härligt att du mår så bra och kul att du delar med dig! :-D

 • Sofie says:

  Så roligt att följa, är själv i vecka 16 o äter också massor av nektariner, jordgubbar och olika typer av meloner :) har inte heller haft några symptom direkt utan det har mest varit ömma bröst, ökad hunger o ökad kossnödighet haha :)

 • Julia says:

  Alltså. Stuvade makaroner ❤️ känner så väl igen mig i det och äter det minst två ggr i veckan! Så roligt med denna typ av inlägg, kul att följa. Kram från Julia som är i v 28 nu 😃

 • Sofiealfrida says:

  Alltså woow Janni!! Det ska bli SÅ roligt att få följa er under graviditet och vägen till att bli föräldrar!! Älskar ditt sätt att hantera och vara i det här, så himla härlig!! All lycka till er<3

 • Hanna says:

  Gratulerer så mye til dere begge to! Gleder meg til å følge med gjennom hele svangerskapet <3 Jeg lurer på hvilken parfyme du bruker? :)

 • Anonymous says:

  Stort grattis 😍Undrar bara om du har någon bra gynekolog att rekommendera i Marbella, ?

 • Christine says:

  Hade precis samma cravings tidigt i graviditeten och åt sjukliga mängder rostat bröd med smör och ost! Blev även sugen på makaroner och köttbullar, vilket nog var min craving på mat från barndomen haha. Så kul att läsa, är själv i V.19 nu. Hoppas du fortsätter må bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published.