PREGNANCY WEEK 21

Week 21
Days left: 133
Weight: +5 kg

Bebis status: Han är nu ca 24 cm lång mellan huvud och fot och väger ca 360 gram när veckan är slut (vilket den är!). <3 Han rör sig fritt och sparkar lite överallt (stämmer, han sparkar och rör sig så fort jag sitter still haha). Fram till halva graviditeten växer de flesta barnen lika mycket men nu börjar de individuella skillnaderna beroende på gener, längd och vikt osv.

Min status: Jag har mått riktigt bra och haft mer energi än vanligt, har varit sugen på tung träning igen och vill bara ge mig ut på en snabb springtur men skippar det eftersom jag inte ska pusha mig så hårt och jag har aldrig varit en löpare så min kropp är inte van vid det haha! Så konstigt, jag som inte ens gillar att springa i vanliga fall. Någon som känt samma? Känner mig svullen på kvällarna och jag tror det är pga värmen, när jag sovit i AC hela natten känner jag mig som en ny människa. ;-) Är så glad och tacksam över att jag får må så bra och jag har alltid handen på magen nu eftersom han sparkar så fort jag sitter still nästan. <3

Cravings: Bubbelvatten is back, och ceasarsallad. Har seriöst ätit ceasarsallad 3-4 gånger den här veckan? Vad är grejen med den cravingen haha!

Baby’s status: He’s now 24 cm long between head and foot and weighs around 360 grams when this week is finished (which it is!). <3 He’s moving around and kicks a bit everywhere (that’s correct, he’s kicking as soon as I sit still haha). Up until half of the pregnancy most babies grow the same but now the differences starts because of genetics, length and weight etc.  

My status: I’ve felt really good and I’ve had more energy than normal, I’ve felt like heavy weight training again and I just want to head out for a fast run but I skip that since I shouldn’t push myself that hard and I’ve never been a runner so my body isn’t used to it haha! So weird, I don’t even like running usually. Anyone had the same? I feel swollen at night and I think it’s because of the heat, when I’ve been sleeping with the AC on all night I feel like a new person. ;-) I’m so happy and thankful that I get to feel this good and I always have my hand on my stomach nowadays since he’s kicking as soon as I sit still almost. <3

Cravings: Sparkling water is back, and ceasar salad. I’ve seriously had it 3-4 times this week? What’s up with that craving haha!

21 reaktioner på “PREGNANCY WEEK 21”

 • Matilda says:

  in which week are you now? week 22 still or 23 already? i dont know when you recorded the vlog so i dont know maybe week 22 is over already as well :) on which day do you always enter the new week?

 • Mireia says:

  Love these updates! Wish you the best!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

 • Ida says:

  Äter du fortfarande vegansk nu när du är gravid?😊

  • janni says:

   Ganska mycket men inte lika strikt, men skulle säga att jag fortf äter 80-85% veganskt. :-) Äter det min kropp är sugen på och lyssnar lite mer nu! Kram!

 • Chiara says:

  Love your updates and even more your vlogs!
  Getting to know your journey is so inspiring.
  I wuold love if you cuold incorporate in your normal vlogs more about your jewelery and your make-up / skin care. For example i wuold love to know from which brand are the hoops earring that are you wearing in the 21/22 pregnancy update video….. send you lots of love

 • Chiara says:

  Cuold you please do a pregnancy skin care e body care (if you already use oils to prevent stretch Marks, or if it’s to soon) video ….. that wuold be so interesting e inspiring.
  You are always so full with hacks.

  • janni says:

   I haven’t started yet but I use body lotion and I actually ordered some oils for my tummy now! :-) Xx

 • Netti Starby says:

  Åh vad fin du är! <3

 • A says:

  Jag är också gravid men väldigt tidigt. Men tycker det är så häftigt. Alltså, jag vet ju hur barn blir till men nu när jag själv är gravid är jag så himla fascinerad. Att där inne ligger en liten cell som under kommande månader kommer utvecklas till en bäbis, som är hälften mig och hälften min sambo. Rätt häftigt hur biologin fungerar. Funderar mycket på vem det är som ligger där inne, vet inte kön än men mer hur kommer mitt barn se ut, ha för personlighet, vad vill hen göra i livet. Haha låter säkert helt knäppt men är så fascinerad.

  • janni says:

   Men du, jag kände EXAKT samma! Så häftigt!! Du är inte knäpp för isåfall är jag minst lika knäpp. ;-) Vänta tills du känner sparkar, då börjar man verkligen fundera och de tkänns som en liten alien där inne haha! KRAM och lycka till med allt! <3 <3

 • Carmelatte says:

  Again so beautiful x love how you plan to update your pregnancy so you won’t forget anything x

  http://carmelatte.co/destination-wedding-in-amorgos-greece-cyclades/

  • janni says:

   Yes, hopefully I will be pregnant again in the future so then I think it will be super fun to compare the pregnancies! :-) Xx

 • Hanna says:

  Jag är i vecka 31 med en liten pojke nu. Springer fortfarande och är så lycklig att det går för det är det bästa jag vet. Ville BARA äta ceasarsallad under väldigt många veckor, särskilt krispiga salladsblad med ceasardressingen på! Min kille höll på att bli tokig när jag för 50e kvällen i rad endast ville ha ceasarsallad till middag. 😂 önskar dig all lycka med din graviditet!

  • janni says:

   Härligt!! :-) Ja alltså vad är grejen? Jag vill bara ha ceasarsallad och acaibowls typ… Undrar hur länge det ska hålla i sig! Kram och lycka till dig till också fina! <3

 • Alexandra says:

  Jag hade också cravings på ceasarsallad när jag var gravid med min pojke :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.