Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:20 | November 18, 2019

PREGNANCY WEEK 40

Week 40
Days left: 0
Weight: +11 kg

Bebis status: Han är helt klar och redo för att komma ut vilken dag som helst! Vi var och kollade vikten och allt idag och nu väger han runt 3,2 kg (det kan vara lite fel men runt där!) och han är nu fixerad. Snart kommer han och det känns helt overkligt!

Min status: Ja vad skriver man ens? Noll dagar kvar – jag är redo, han är snart redo och vi är redo med allt här hemma. Jag har mått som vanligt så inga känningar på att det är på gång, idag gjorde min doktor en hinnsvepning dock så nu kan det starta när som helst. Satan vad ont det gjorde btw, haha! Jag har mått otroligt bra från start och jag är otroligt tacksam för det, tackar min kropp varje dag för hur stark den har varit. Det är ju ändå en galet stor påfrestning för kroppen så att jag har fått må så bra och kunna leva i princip som vanligt är något jag verkligen har uppskattat varje dag. Nu är vi redo och jag gissar på att det här är den sista veckouppdateringen, lite konstigt då det har varit så mysigt att skriva och fundera varje vecka. <3 Hoppas ni har tyckt det varit kul också!

Cravings: Mest bröd fortfarande och yoghurt med granola. Hade nog helst ätit frukost till varje måltid men det skulle ju inte vara toppen haha, men det är vad jag älskar i vanliga fall också så inte så konstigt. ;-) Det jag ska äta när han är ute är brie-ost, chevré och sushi (lax nigiri), får se om jag är sugen på det när han väl är ute haha!

Baby’s status: He’s ready and can come out any day now! We checked his weight and everything today and now he weighs around 3,2 kg (that can be a bit wrong but around there!) and now he’s in the right position. Soon he will be here and it feels so unreal!

My status: Well what do you even write here? Zero days left – I’m ready, he’s almost ready and we’re ready with everything at home. I’ve been feeling like normal so nothing going on I think, my doctor did a “sweep” today though so it can start any time now. That hurt like hell btw, haha! I’ve been feeling so good from the start and I’m so grateful for that, I thank my body every single day for how strong it’s been. It’s a huge thing to go through for the body so that I’ve been feeling this good and that I’ve been able to live almost like normal is something I’ve appreciated every day. Now we’re ready and I’m guessing this is the last weekly update, feels a bit weird since it’s been so cozy to write and think about this every week. <3 Hope you guys enjoyed it too!

Cravings: Mostly bread and yoghurt with granola. I would’ve loved to only eat breakfast for every meal but that wouldn’t be great haha, but that’s usually what I love so maybe not so weird. ;-) The things I will eat when he’s out is brie cheese, goat cheese and sushi (salmon nigiri), we’ll see if I want it when he’s actually out haha!


16 kommentarer16 kommentarer om “PREGNANCY WEEK 40”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Spännande! Håller tummarna för att allt går bra för er när allt väl är igång! <3

  Reply
 • why cant you eat brie cheese or goat cheese? i knew about the raw fish thing but had really zero clue that some cheese is also not good to eat. just like “soft” cheese like brie is not good but “hard” cheese is ok to eat?

  Reply
 • Brie and goats cheese are both soft cheeses which are not recommended during pregnancy. They can contain listeria bacteria which can lead to serious illness during pregnancy.

  Reply
 • You look gorgeous dear!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

  Reply
 • Spännande. Har hört att hinnsvepning fungerar när det gör ont. Gjorde en med dottern som gjorde svinont, och då började värķarna på en gång.. med andra så gjorde jag en som inte gjorde ont alls, och då gick jag 14 dagar över tiden.. lycka till!

  Reply
 • Sooo excited!!

  Själv ska jag äta salami och typ parma! I alla fall som det känns nu haha.

  Reply
 • Omg! I’m so excited Janni! Im pregnant also. My due will be 29th November. I’m so excited to see him aswell. Following you since beginning. Good luck and congratulations from now! Love you!

  Reply
 • Good luck with everything together! It was so nice to follow you during the pregnancy and I wish you all the best!

  Reply
 • Sushi är ju ok att äta 🙏🏼 iaf enligt livsmedelsverket! Sålänge den är färsk och nylagad ☺️

  Reply
 • Ja jag undrar också. Äter sushi minst en gång i veckan. Är i v 23.

  Reply
 • Do you mean you had a cervical sweep/ membrane sweep?

  Reply
 • Good luck with your labour Janni! I’m sure you will do so well! I have loved following your pregnancy journey xx

  Reply
 • Pefekt ju, så glad för eran skull.

  Reply
 • I’m so exited for you guys!!

  Reply
 • Congrats!

  Mariya | https://www.brunetteondemand.com/

  Reply
 • so nice.

  Reply