Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:08 | March 3, 2020

EASY TO MAKE – GRANOLA

The tastiest and most simple granola I’ve ever tried! YUM!

God morgon babes! Igår var det regnigt och tråkigt väder så jag tog äntligen tag i att göra den granola som Jons mamma hade gjort när vi var i Sverige. Hon köpte till och med ett paket med rätt musli till mig, så gulligt! <3 Du kan ta vilken musli du vill, jag är säker på att detta recept funkar minst lika bra på allt! Du behöver:

1 paket musli (denna var 750 gram)
1 dl Kokosolja
1 dl Jordnötssmör (går säkert att byta ut om du är allergisk!)
0,5 dl Honung
Salt efter smak

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Ta en kastrull som är ganska stor och smält kokosolja, jordnötssmör och honung långsamt. När allt har smält ihop så ta av kastrullen från plattan och häll i musli-mixen. Blanda om noga så muslin har fått “såsen” på allt, lägg till lite salt för smakens skull. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper och in i ugnen ca 12-15 minuter (håll koll själv!). KLART! Alltså så enkelt och så gott i lite vaniljyoghurt… Eller på allt, haha! Mvh besatt av detta och vi kommer äta upp allt på typ två dagar. ;-) PUSS!

//Good morning babes! Yesterday it was rainy and really boring weather so I finally made the granola Jon’s mom had when we were in Sweden. She even bought a package to me with the correct muesli, so cute! <3 You can take any muesli, I’m sure this recipe works just as good for everything! You need:

1 package of muesli (this one was 750 grams)
1 dl coconut oil

1 dl peanut butter (I’m sure you can swap this if you’re allergic)
0,5 dl honey
Salt after you’re own taste

Start with putting the oven at 175 degrees celsius. Take a pretty big saucepan and melt the coconut oil, peanut butter and honey slowly. When it’s all melted together take the pan off the heat and add the muesli mix. Mix it thoroughly so the muesli gets the “sauce” on everything, add some salt for the flavor. Put it on a baking tray with baking paper and in to the oven for 12-15 minutes (check it often!). DONE! It’s so simple and so good in some vanilla yoghurt… Or on top of everything, haha! We’re obsessed with it and will probably finish it in like two days. ;-) HUGS!


16 kommentarer16 kommentarer om “EASY TO MAKE – GRANOLA”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken musli tog Jons mamma? :)

  http://johannagrahn.se

  Reply
 • Den på bilden! :-)

  Reply
 • Den müslin åt jag alltid när jag bodde I Sverige, men aldrig gjort granola på den. Låter gott! :)

  Reply
 • Looks so good! How do you thinhk you can keep it?

  Reply
 • Taaaaack för receptet!!!
  Älskar såna här goda o enkla recept! Mer sånt 😍😍😍

  Reply
 • So yummy and easy!

  Mireia from TGL
  https://thegoldlipstick.com/

  Reply
 • Supergott recept, tack! :)

  Reply
 • It‘s so yummie! Thanks for sharing the recipe!

  Reply
 • did you not put the almonds in here

  Reply
 • I tried it and made granola from the scratch, I love it so much, thank you for the idea with peanut butter!:)

  Reply
 • Tack för ett bra och enkelt recept, räddade min felköpta naturella müsli! Lyckades dessutom svänga ihop den med min nio veckors-bebis i bärsele, så extra plus för det :)

  Reply
 • Haha perfekt!! <3 KRAM!

  Reply
 • Kan man byta ut kokosoljan mot något annats om man är känslig?😊 låter så smarrigt med jordnötssmör😍

  Reply
 • Det kan man säkert! :-) Kanske vanlig olja? Prova! <3

  Reply
 • Ska verkligen prova, tack för svar🥰 tycker det är så kul att du postar så mycket recept på bra och nyttiga måltider och snacks det gillar vi😍

  Reply
 • Detta var så gott! Testade idag och håller verkligen med. Så lätt och sååå gott!

  Reply