GREEN SNACK

janni-deler-green-snackDSC_7938
janni-deler-green-snackDSC_7940

Green smoothie matching the garden!

Jag har snöat in mig på gröna smoothies, äter det till frulle och mellis ibland. :-) Gillar när den är krämig så man kan äta den med sked och toppa med massa gott. Perfekt innan träningen också, man får inte håll (inte jag iallafall) och den mättar perfekt. Nu har jag skaffat mig en juicer, så ska försöka mig på att göra juice också. Aldrig ägt en innan så behöver lite hjälp från er proffs där ute. Försökte googla men så kom jag på att jag har ju er, har ni några goda juicetips? Vad ska man ha i för att det blir en god blandning? Om ni kommer med några grymma förslag så kan jag prova och blogga om de som blir godast. :-) Puss!

//I’m totally hooked on green smoothies at the moment, have it for breakfast and snack sometimes. :-) Like it when it’s creamy so you can eat it with a spoon and top it with lots of goof stuff. Perfect before working out too, makes you full in a good way. Now I also got a juicer, will try to make some juices too. Never had one before so I need some pro help from you out there. Tried to google but then I figured I have you guys, do you have any good juice tips? What’s good to have together in it? If you have any great tips I’m gonna try them and blog about the tastiest ones. :-) Hugs!

36 reaktioner på “GREEN SNACK”

 • missiriis says:

  I love the classic ones, like orange carrot and ginger :)
  Really looking forward to read your favorites!

  Hugs!

 • Liam Farrell says:

  What type of juicer does matter a bit. I have a Centrifugal and I use softer fruits and vegtables. Make sure you clean it after every use or it gets really gross. The Masticating juicers produce more becasue they squeeze it really hard, but they are a pain to clean, operate and are really slow. They can do most types but harder stuff gets really tricky and you may have to cut the peices into little strips or chunks. Just my thoughts and experiance

 • Anna says:

  Själv brukar jag utgå från hur desserter är komponerade och försöker då lista ut vilka frukter som passar ihop! Typ banan är en söt bas, som i många lägen funkar som någon söt kräm i tårta. Du vill gärna para ihop motsatser, surt med sött, det smakar bäst så! Avokado och banan har för lika konsistens och jag personligen är inte förtjust i den blandningen ;) bär brukar vara sura, så de passar alltid med någon söt frukt! Du har ju också drinkar att utgå från, bara att skippa alkoholen

 • ISA says:

  är själv sämst på smuttis och juicer, MEEEEN agreear på att de ska va så krämiga som möjligt. haha! mums

 • Ana says:

  Dear Janni
  What did you put in your green smoothie ? I always do fruit smoothie with milk/greek yogurt/2 types of fruit. Let me know your green receipes !
  Thank you a lot !

  • Janni says:

   I use spinach, frozen mango, avocado, banana and some lemon and water. :-) See the food category and you have the recipe there! Hugs <3

 • Louise says:

  Gröna juicer är super gott och du gör de enkelt med en råsaftcentrifug hemma, om det är en sådan du skaffat :) Min gröna detox juice gör jag på: 1/2 ekologisk gurka, 1 grönt eko äpple, 2 cm färsk ingefära, 1/2 citron och 1 stjälk selleri. En annan god morgon juice (orange) är att juica morötter 3-4 st med 1 apelsin och 1 cm ingefära. Kommer gärna med fler förslag om du gillar dessa :)

 • Miranda says:

  Jag älskar blandningen kiwi, äpple, gurka, ingefära med lite lime i. Super fräsch och lite syrlig smak. Använd gröna äpplen, gärna granny Smith, för bäst resultat :)

 • Heather says:

  Hi Janni, I have actually just produced an infographic on juicing! It looks more at seasonal health issues that juicing could help solve (like sunburn or dry skin) but might be useful if you ever need some inspiration for recipes with an additional health benefit! Check it out!

  http://www.swissotel.com/infographics/juicing-for-holidays/

 • Mikaela says:

  My favorite would be: beetroot,carrot,apple and ginger. You can also add some lemon juice or even an orange.
  It’s so refreshing and you get your greens too ;)

 • stina says:

  Ooh, kan du inte snälla ge oss receptet? :D
  Så ger jag dig mitt hehe;) Min bästa gröna smoothie är: en näve fryst spenat, en halv banan, 1 dl fryst mango, lite kvarg, lite sojamjölk och kokos eller kardemumma! Toppa med granola, MUMS

 • stina says:

  Köpte nyss en grym bok som heter Juice Apoteket: juicer för styrka, rening och läkning. Jätteintressant och upplagd på ett bra sätt så man lär sig om kroppen och olika ingredienser, hur de samverkar. Kram

 • antonia says:

  i dont know if you “know” who i am or if you noticed that i havent left any comment since 2weeks but i always felt like you know who i am when you responded to my comments and so i felt the need to tell you that i was on holiday the last 2 weeks and the internet there was sooooooo bad i couldnt leave any comment. but every evening before i went to bed i went in the shower and i loaded your blog (it took around 10-15minutes till the page is loaded haha) while taking the shower. once i was finished i placed myself in the bed and read your posts from the day. but if i would have left a comment it would have taken another 10minutes to get to the comment field and then another 10minutes till the comment would be sent. haha i dont know i have so guilty because the last time i left a comment was under the video you posted on the 9.6 when i was at the airport. maybe you didnt even notice but if i just wanted to tell you i am still hereeeeeeee <3

  • Janni says:

   Oh f course I do, I was wondering if you left me hahaha! :D Glad to have you back sweetie!! <3 Hope you had a great time! Biggest hug!

 • Emma says:

  Jag brukar göra pressade apelsiner med jordgubbar och ingefära! Så himla gott :)))

 • Malin says:

  Så gott! Dricker en grön sådan varje morgon. Man mår så bra!:D

  http://malinhenrikssons.blogg.se/

 • Tove says:

  Avokado äpple och mynta! Populärast på ett café i Marylebone London ;)

 • Sara says:

  hej!! Du är så inspirerande!! En som är nyttig och god och är en bra boost är morot, äpple och ingefära! Tycker om den kombinationen då det inte blir för sött :)

  Stor kram hoppas no har det härligt i värmen!!

 • Cierra Mais says:

  Mmmm looks delish!

  Xx

  cierramais.blogspot.com

 • Julia says:

  En stor och relativt enkel favorit är apelsin, morot och ingefära tillsammans med spenat och citron! :)

 • Lovisa T says:

  Jag har hört att vattenmelon och lime är super! Vill själv prova det :)

 • Johanna says:

  My favourite is red beets, apple, lemon and ginger! Yum!

 • danie says:

  You always have good ideas for healthy eating, very motivating! My favorite juice is beets, ginger, gala or Macintosh apples & sometimes I add carrots :)

 • Ellinor says:

  Jordgubb & apelsin är supergott, och också apelsin, citron och ingefära. Ingefära är typ gott i alla juicer :D

 • jo says:

  Du behöver något sött som banan, jordgubb, melon, ananas blandat med nyttig skit som grönkål, spenat, groddar, citron, etc. Äpple, hallon och apelsin är lite mellansöta sådär och blir också gott att slänga i. Jag brukar köra antingen gröna eller rosa smoothies. Gröna blandar man gula och gröna ingredienser, rosa gula och röda. På sista tiden har jag snöat in helt på jordgubb och banan, men det är väl mest gott och inte så jättehealthy. Om man vill kan man slänga i lite chiafrön också.

 • Isabella says:

  Ser så gitt ut!!!

 • Elin says:

  Glöm inte att köpa med dig typ det nyttigaste man kan få i sig, grönkål!! Går att mixa med lite vad som helst men jag skulle rekommendera några apelsiner, citron, rödbeta och pyttelite morot för att höja dem andra smakerna :) perfekt juice inför träning eftersom både grönkål och speciellt rödbeta innehåller nitrat som är prestationshöjande! :)

  Smaklig juice!

 • Kattis says:

  Frysta jordgubbar och hallon, färsk eller fryst mango, ingefära färskpressad äppeljuice och en bit ingefära. Mums!!! Ibland har jag även i lite creamy coconutmilk så mättar den längre!

 • Matilda says:

  Du måste testa ingefära, mynta och äpple!!! Sååå god! Kan tänka mig att den blir en god sommarDrink också :) kram

 • Joanna Eliasson says:

  Mango, lime & vatten :-)

 • Linnea says:

  Så sjukt gott det såg ut :)

 • Ida says:

  Jag älskar kombinationen spenat, zucchini, gurka, äpple och citron. Även rödbetor, apelsin, morot, citron och ingefära är jättegott:) lycka till med dina juicer!

 • Cecilia says:

  Måste tipsa om min favvo juice of all Times’!!
  Päron
  Ananas
  Spenat
  Basilika

  Lovar att denna kombon är så god! Man behöver inte fega med basilikan ;)

 • Anna says:

  What juicer do you use?I noticed in your wlogg from Marbella that you had a really small juicer when you made gingershots. Brand?

Leave a Reply

Your email address will not be published.